Hof Huyser Amsterdam

Welkom op de website van: Hof Huyser Amsterdam!
Hof Huyser amsterdam is het leukste hofje in Amsterdam, bijgehouden door de familie Huyser, maar ook door de vele bezoekers. U kunt hier lekker komen zitten en genieten van de natuur en de rust.

Over ons:

Hof Huyser begon als een studenten idee om midden in de stad toch een klein beetje bos en rust terug te kunnen vinden.
In samenwerking met gemeente Amsterdam is er toen voor gekozen om op de plaats waar eerst een saai pleintje was, een prachtig hofje aan te leggen. Dit idee kwam van Jeroen Huyser, vandaar dat het hofje naar hem vernoemd is.
Binnen 2 maanden was het plan goedgekeurd en na de zekerheid van Bouwkundige Keuring Amsterdam, kon het aanleggen beginnen.

Het hofje is bedoelt voor iedereen die in de drukke stad even een momentje voor zichzelf nodig heeft en de rust op wilt zoeken. Je kunt hier volkomen vrijblijvend verblijven, op de voorwaarde dat je het netjes houdt.

Sponsoren:

Om het hofje aan te kunnen leggen was er geld nodig, dit was er vanuit de gemeente wel maar die wilde het niet 100% financiƫren. Hierom is er door heel amsterdam een inzamelingsronde gedaan, waarbij er erg veel positie reacties kwamen.
Zo bedanken wij onze hoofdsponsoren: Schoonheidsspecialiste Amsterdam en Vergaderlocaties Amsterdam. Zij hebben beiden een significant aandeel gehad in het totale bedrag.

En niet te vergeten onze andere sponsoren:
Kantoorruimte Huren Amsterdam en Schoonmaakbedrijf Amsterdam.

Waar zijn wij te vinden

Het hofje is op dit moment alleen in de Jordaan te vinden, maar er wordt hevig over nagedacht om meerdere hofjes aan te gaan leggen in de wat dichtbevolkte gebieden van Amsterdam.

Hoe kunt u ons helpen

U kunt het Hof Huyser Amsterdam helpen door middel van donaties, maar ook door het bijhouden van de tuintjes.
Het verzorgen van de planten is een taak die al onze bezoekers zich opleggen, omdat het ook gewoon heel leuk is.
Later willen wij ook een afgesloten hof maken met wat vogeltjes, waar dan ook op gelet moet worden.

Ook is er erg veel aandacht nodig aan het vandalisme en vuil opruimen, hierbij kunt u ons altijd helpen!

Wat bezoekers zeggen:

“Het Hof Huyser Amsterdam zit vlakbij ons werk en wij gaan graag tijdens de lunch er even zitten met z’n allen, een ware verademing in het drukke Amsterdam.” – Victor Reinhout van Taxatie Amsterdam

“Ik ga vaak tijdens het werk, tussen de klusjes door, hier even rustig mijn koffie en broodje nuttigen, ook help ik wekelijks met de tuin, heerlijk!” Antoine Ploeg van Verhuislift Amsterdam

Vrienden

Bekijk ook eens de website van Uit Eten Amsterdam, zij organiseren vaak etentjes in ons hofje, voor iedereen die maar komen wilt. Hier zijn wij ze natuurlijk erg dankbaar voor!